✨️Sto godina osnovne škole ,,Rifat Burdžović Tršo“ u Tutinu✨️

U ponedjeljak, 11. decembra 2023. godine, održana je svječana promocija monografije “Sto godina osnovne škole ,,Rifat Burdžović Tršo“ – Tutin”.
Na promociji su o monografiji škole veoma nadahnuto govorili:
Salih Hot, predstavnik lokalne somouprave,
prof. dr. Kemal Džemić ispred BNV-a,
prof. dr. Sefedin Šehović u svojstvu recenzenta i predsjednika Odbora za uređivanje monografije, doc. dr. Alma Trtovac Dedeić u svojstvu recenzenta,
Nazim Halilović, direktor škole i autor monografije i Radoslav Leković profesor u penziji.
Prof. dr. Sefedin Šehović u svom obraćanju reko ja da je Osnovna škola “Rifat Burdžović Tršo” odigrala veliku ulogu u razvoju prosvjete u Tutinu.
Doc. dr. Alma Trtovac Dedeić je u svom obraćanju istakla da je monografija škole trajno djelo koje ostaje sadašnjoj i budućoj generaciji i da je u toliko bio veći podvig autora monografije Nazima Halilovića da se upusti u ovako složen i odgovoran zadatak i objavi ovo kapitalno djelo sa osjećanjem velikog moralnog duga i obaveze prema životu i razvoju Škole, ali i svim generacijama koje su prošle kroz nju, da zabilježi trenutak sadašnjosti, ali i da smjernice ka budućnosti.
Direktor škole, Nazim Halilović, u svom obraćanju istakao je da posebnu zahvlanost u pisanju monografije zaslužuju kolege i Odbor za pisanje monografije koji su neumorni radili i dali svoj nesebičan doprinos u prikupljanju građe, sređivanju i objavljivanju iste.
Na promociji monografije učešće je imao mješoviti hor O.Š. ,,Rifat Burdžović Tršo” koji je interpretirao himnu škole i splet sevdalinki pod rukovodstvom profesora muzičke kulture Alme Trtovac Dedeić i Almira Trtovca.
Učenica sedmog razreda, Saffa Hot, predstavila se interpretativnim čitanjem odlomaka iz monografije.

Ovom prilikom promovirali smo STO GODINA POSTOJANJA naše škole, bogatstvo obrazovne i kulturne baštine Tutina šireći najdivniju emociju koja je protkana dobrim duhom, neiscrpnom energijom i ljubavlju.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid06Jb6dF6u8TNXXdcdPPzjaoNBQv4f6wkREaFMYgAaVySG2ncU1f3zN8brS3rtf4Rtl&id=100016043087670&mibextid=Nif5oz

Share

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *