Dan djevojčica

11. oktobra se tradicionalno obilježava Dan djevojčica. Ovaj važan datum je bio povod za susret Parlamenta naše škole sa Parlamentom Gimnazije, kako bismo zajedno razgovarali o pravima djevojčica, njihovom položaju u našem društvu sa ciljem da se podstakne entuzijazam u stvaranju boljeg života djevojčicama, djevojkama i mladim ženama, pružajući im priliku da postignu svoj puni potencijal i nauče da su vrijedne i da vole i cijene sebe.
Prisutnima se na početku obratio direktor škole, Nazim Halilović, koji je učenicama poželio dobrodošlicu, a potom i koordinatorka parlamenta Emina Softić Sadiković koja je izrazila radost povodom ovog susreta i pozvala Parlament Gimnazije na dalju saradnju i zajedničko djelovanje.
Predsjednica parlamenta naše škole, Aida Ujkanović, svojim izlaganjem ukazala na značaj obilježavanja Dana djevojčica.
Potom su učenice Gimnazije Dzejla Hadzic, Senida Balic, Nejira Jusufovic i Senida Mujović kroz prezentaciju govorile o temama i pitanjima značajnim za djevojčice. Izlaganje je propraćeno i filmom “Bunny new girl” koji je pratio ovu tematiku. Nakon filma uslijedila je diskusija o položaju i pravima djevojčica u našem okruženju gdje su djevojčice iznosile svoje stavove i shvatanja o tome kako se osjećaju u društvu.

 

Share