„Zajedno i bezbijedno kroz djetinjstvo”

Sprovođenje projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” namenjenog prevenciji vršnjačkog i digitalnog nasilja i unapređivanju bezbednosti dece u saobraćaju i u vanrednim situacijama, svim osnovnim školama u Srbiji krenulo se početkom nove školske 2023/2024. godine.
U Osnovnoj školi “Rifat Burdžović Tršo” pripadnici Policijske stanice Tutin održali su predavanje za učenike 1. i 2. razreda na temu “Bezbednost dece u saobraćaju” i “Bezbednost dece u vanrednim situacijama”.
Za učenike 5. i 7. razreda održali su predavanje, radionice i kviz na temu “Prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju”.
Kroz razgovor i druženje sa našim policajcima učenici su saznali kako da prepoznaju različite vidove nasilja i diskriminacije.
Učešćem u onlajn kvizu imali su prilike da pokažu stečeno znanje. Najuspešnijim učenicima podeljeni su bedževi, a ostalim učenicima MUP-ove nalepnice, kao utešna nagrada.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02xhL6RgXod45PcQX55p4cJ87nUVdJm9w9nwxEVVqvfuHVUkkGShAg9fDzhGde8UGNl&id=100016043087670&mibextid=Nif5oz

Share